Ο Κύκλος –

το Εργαστήριο της InCommOn

Τι είναι ο Κύκλος –

το Εργαστήριο της

InCommOn

Ο Κύκλος, το Εργαστήριο της InCommOn, είναι ο πρώτος χώρος στην Ελλάδα που ανοίγει τον διάλογο για τη σχέση της κυκλικής οικονομίας με την αστική πραγματικότητα και προσπαθεί να δει στην πράξη πώς μια γειτονιά -το κύτταρο μιας πόλης- μπορεί να γίνει “κυκλική”, αξιοποιώντας στο μέγιστο όλους τους διαθέσιμους πόρους, είτε φυσικούς, είτε υλικούς, λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπ’ όψιν τον άνθρωπο. Στο ιστορικό Κουλέ Καφέ, στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης, διερευνούμε το μοντέλο της κυκλικής γειτονιάς και το δοκιμάζουμε στην πράξη μαζί με τους πολίτες μέσα από καινοτόμες πιλοτικές εφαρμογές συμμετοχικού χαρακτήρα.

Το όραμα

Ξεκινώντας από τη μικρή κλίμακα της γειτονιάς, επιδιώκουμε τη μακροπρόθεσμη αλλαγή συνηθειών σε επίπεδο κοινότητας στο παρόν και βαθύτερη αλλαγή νοοτροπίας σε επίπεδο πόλης στο μέλλον. Μέσω της δυναμικής συμμετοχής, της αλληλεπίδρασης και της συμπερίληψης όλων των μελών της κοινότητας, ‘’κλείνουμε όλοι μαζί τον κύκλο’’ και κάνουμε τις γειτονιές και τις πόλεις μας πιο βιώσιμες, χαρούμενες και ανθεκτικές για όλους και όλες.

H ομάδα

ulla semper quam laoreet, tristique mi quis, aliquam quam. In ac leo in magna pretium viverra. Mauris aliquet vulputate urna sit amet blandit. Nulla ac venenatis enim. Curabitur efficitur semper mauris at rutrum.

Eγγραφείτε στο
Newsletter μας!

Μάθετε πρώτοι τα νέα του Κύκλου και μείνετε ενημερωμένοι για τις τελευταίες μας δράσεις.